Priser Boka här!

+46708303424


Vad är infrarött ljus?

Infrarött ljus är ett naturligt fenomen och är den del av solens osynliga spektra som ger oss människor, men även djur och natur, värme och är därmed helt livsavgörande för jordens överlevnad. Kännetecknande för infraröda ljuset är att den värmer upp inifrån och tränger djupt in i vår kropp och dess vävnad. Man upplever det som mjukt och skönt. Det infraröda ljuset i ir-bastun arbetar således i rak motsats till en traditionell bastu.
Vi använder oss av IR-Vitalight det "vitala ljuset". En teknik utvecklad av Philips och som täcker hela det infraröda spektrumet. IR-Vitalight värmaren skapar en snabb och intensiv värme efter bara 1–2 minuter. Den genererar också en kortvågig infravärme som förmedlas djupare i huden och ger en terapeutisk effekt för kroppen.


Vad kan infraröda ljuset göra för dig?

Vår kropp är uppbyggd av många biljoner celler och alla celler är små fungerande enheter som tillsammans utgör olika vävnader och organsystem som vi har i vår kropp. Det infraröda ljuset går ända in i den enskilda cellens energiorgan (mitokondrierna) och påverkar energiproduktionen där, i positiv bemärkelse.
Vid förstärkt mitokondriefunktion i cellerna kan man få följande hälsofördelar:
 • Ett förbättrat immunförsvar
 • En förbättrad hjärt/kärl-kondition
 • En förbättrad kondition över tid
 • Ett stabiliserat blodtryck över tid
 • En ökad avgiftning och detoxförmåga
 • En förbättrad cirkulation i lymfsystemet
 • En direkt föryngrande inverkan på huden då det infraröda ljuset ökar hudens spänst, lyster och elasticitet. Huden kan även bli mjukare, lenare och få mer lyster
 • En ökad kaloriförbränning genom direktpåverkan av infrarött ljus
 • En uppmjukande och smärtlindrande inverkan på onda muskler och leder
 • En lösgörande effekt på spänningar i kroppen, vilket leder till ökad känsla av vitalitet
 • En förbättrande effekt på eksem
 • En minskande effekt på celluliter

Mer om infrarött ljus

IR-BASTU AVRÅDES
- Vid akut pågående infektion/inflammation i tand, led eller hud, avstå
- Vid akut ledskada med svullnad bör du vänta 48 timmar
- Vanligtvis är inte intag av vanliga läkemedel något problem när man ska sitta i en infraröd bastu, men det kan finnas undantag. Är du osäker kan du alltid rådfråga din läkare
BRA ATT VETA
- Har du implantat av skruvar eller plattor i kroppen hettas inte dessa upp
- Silikonproteser som t ex bröstimplantat påverkas inte av det infraröda ljuset då värmen i infraröda bastun aldrig överstiger 60 grader
Självklart skall inte infraröd bastu användas för att bota eller behandla ett sjukdomstillstånd. Om du är diagnostiserad med en viss sjukdom eller använder receptbelagda läkemedel kontakta din läkare för att kontrollera att dina läkemedel eller din sjukdom inte påverkas negativt av ökad kroppstemperatur, blodcirkulation eller ökad svettning.


Vi erbjuder meditation i kombination med det infraröda ljuset

När kroppen befinner sig i ett avspänt tillstånd så öppnar den upp och blir mer mottaglig. Tanken är att du ska tillgodose dig det infraröda ljuset under de bästa förutsättningarna.

Ur högtalarna som finns i IR-bastun leds du genom meditationen på ett enkelt behagligt sätt. Passar alla, nybörjare som vana meditationsutövare.

Antingen lyssnar du på ledd meditation som vi bjuder på eller så låter du det vara alldeles tyst. Valet är alltid ditt.
Här kan du ge dig själv en lugn, avkopplande stund. Här får du en chans att landa. Lyssna inåt och njuta av din självsamhet* i vår ir-bastu.
Meditationen leds av Ma Prem Shunyo.
*Självsamhet - konsten att njuta av sitt eget sällskap.


Meditation är enkelt

Meditation är vad du gör den till. Meditation är på dina villkor. Meditation gör dig till din egen lyckas smed. Över tid kan du börja känna inre lycka. Ett inre lugn. Reducerad stress. Får dig att göra sundare prioriteringar. Öppna upp för tydligare intuition. Tydligare magkänsla. Meditation är vägen till dig själv och kan göra ditt liv så mycket enklare. Bli inkännande. Börja lyssna. Meditation är helande.
Meditation är förebyggande och lika viktigt som sömn.


I studion

 • Handsprit finns
 • Håll avstånd
 • Du, eventuellt medföljande kompis och en personal
 • Minsta förkylningssymtom, omboka
 • Vi gör alltid rent efter varje besök